Jordvarme - en billig energikilde

Med et moderne jordvarmeanlæg kan du producere din egen varme hele året. Du kan gøre dig delvis uafhængig af energi udefra – og så kan du spare rigtig mange penge. Oven i det økonomiske aspekt får du også glæden ved at anvende vedvarende energi – et plus for miljøet.

Få en skræddersyet løsning

Skal du have installeret jordvarme på Fyn, kan Bedre Bad Odense NV - Blik og VVS varetage opgaven for dig. Vi har mange års erfaring i installering af jordvarme. Fra opsætning af anlæg til nedgravning af slanger, sørger vi for en løsning, der er tilpasset din bolig og dine behov.

Solens energi – lagret i jorden

Jordvarme er egentlig solens energi, som er lagret i det øverste lag af jorden. Med en slange og en varmepumpe kan det lade sig gøre at trække energien ud af varmen, så den kan komme husstanden til gode i form af varmt vand og opvarmning.

Jordvarme er billig energi

Jordvarme er en meget billig energikilde. Den eneste energi, der benyttes, er når anlægget skal omdanne jordvarmen til energi, dog vil der altid blive omdannet mere energi, end anlægget bruger. Jordvarme er desuden en meget energivenlig ressource, så der er derfor mere end blot økonomiske fordele ved at vælge denne energikilde. Jordvarme belaster ikke miljøet i samme grad som f.eks. et oliefyr, da der udledes langt mindre CO2.

Andre fordele ved jordvarme:

Foruden at være en billig energikilde, kræver jordvarme ingen vedligeholdelse.
Det er en investering at vælge jordvarme. Men den økonomiske investering, der lægges i anlægget er ofte betalt hjem i løbet af nogle år. På lang sigt er der derfor penge at spare, når den gamle energikilde skiftes ud med jordvarme

Er der ikke plads nok?

Jordvarme kræver lidt plads, da der skal være areal til at grave slangerne ned i jorden. Hvis der ikke er plads nok, er en luft til vand-varmepumpe et rigtig godt alternativ som energikilde. I stedet for at grave slanger ned, monteres der en udedel, der samler energi fra udeluften. Luft til vand-varmepumpen kan ligesom almindelig jordvarme stadig benyttes til opvarmning af boligen og brugsvandet.

Hør om dine muligheder

Vil du høre mere om mulighederne for at få jordvarme i din bolig? Er du interesseret i at høre mere om denne mulighed for opvarmning, så kontakt os.
Måske er du ved at bygge nyt, måske ønsker du at skifte til jordvarme eller ønsker et supplement til din nuværende varmekilde. Uanset hvad, sammensætter vi en løsning, som er tilpasset behovet for opvarmning.

Læs også om: